Doktor socioloških znanosti je bil do pred kratkim dekan Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Le dober mesec je minilo, odkar ne sedi več na »direktorskem« stolu, a očitno dovolj, da si je dovolil zadihati bolj svobodno; po štirih letih je spet začel opažati, kako neverjetno lepe so jesenske barve ter kako blagodejen učinek ima izbris aplikacije facebook z vseh elektronskih naprav. 

Pred našimi očmi lahko dnevno opazujemo posledice dolgotrajnega delovanja neoliberalnih politik: odgovorni smo le sami zase in naš morebitni neuspeh pomeni samo eno – smo paraziti družbe. Žanjemo posledice individualizma. V ospredju je le »jaz, jaz, jaz«, o tem, da smo vsi soodvisni in kaj zmoremo kot solidarna skupnost, pa ne premišljujemo. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!