Talibanski predstavnik za stike z javnostjo se je ob umiku Američanov iz Afganistana na televiziji pojavil v družbi novinarke. Naslednji dan so jo sicer odpustili, a očitno so talibani izpilili tudi propagandni stroj.

Odkar so talibani izgubili oblast, je minilo dovolj časa, da so s pomočjo Kitajske oblikovali tudi svojo zunanjo podobo. A pomoč Pekinga ni samoumevna. Kitajsko najbolj skrbi, kako se bodo talibani odzvali na dogajanje v kitajski regiji Ksindžiang, kjer že dolgo brutalno muči Ujgure. V strahu, da bi talibani Ujgurom, bratom muslimanom, stopili v bran, Peking sodeluje z islamističnimi borci, verjetno v zameno za obljubo, da se v kitajsko notranjo politiko ne bodo vpletali. S krepitvijo vpliva v Afganistanu Kitajska dodaja pomemben element k uresničevanju enormnega projekta, ki ga vodi že od leta 2013, tako imeno...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!