Sprejmite, kar je neizogibno

Z nami ste podelili pretresljivo zgodbo: ustvarili ste si dom, v katerega vas ne spusti vaš lastni otrok, ki vam pomeni vse na svetu in ste mu z ljubeznijo omogočili, da se je vselil vanj s svojo družino. Skorajda nepredstavljivo! Lahko si samo zamislimo vašo nesrečo.

Zdi se, da je za vse to kriv vaš zet. Pojavil se je na sceni, osvojil vašo hči, se z njo poročil in se naselil v vaši hiši. Očitno je opazil vaša nesoglasja, jih izkoristil in si hčerko podredil. On je zmagovalec. Vaša hči in vi pa sta poraženki. In verjetno glede tega ne morete storiti veliko, ali skoraj nič.

Toda, v vašem domu bivajo vaši otroci in otroci vaših otrok. Zaradi dogodkov, ki ste jim bili priča, in na katere ste imeli več ali manj vpliva, so vas izrinili iz vašega doma, morda v prepričanju, da vendar imate kje bivati in da je na vas, da poskrbite za najmlajšega sina, da prekine z nezdravimi navadami in si poišče svoje mesto pod soncem, vi pa zaživite v stanovanju svojih staršev.

Verjamem, da vas zelo boli, da vas hčerka nikoli ne pokliče. Prepričan pa sem, da se bo to spremenilo, ko bo hčerka ugotovila, da ste se zavoljo nje in njenih otrok, bili pripravljeni odpovedati svojemu domu.

 Ljudje imamo globoko v sebi zelo dober občutek za to, kaj je prav in kaj ne. Kljub temu, da si zatiskamo oči in si dopovedujemo, da je naša krivda majhna ali da je sploh ni, pa naša podzavest nezmotljivo deluje in nam v zavest budi občutke krivde zaradi naših nečednih in nemoralnih dejanj. Vaša hči se mora s temi občutki soočati iz dneva v dan. Bolj, ko bo v tišini vsakdana premlevala o tem, kako se morate počutiti vi, njena mama, ki ste žrtvovali del svojega življenja za to, da je poskrbljeno zanjo in njeno družino, bolj bo prepričana, da se vam mora oddolžiti in obuditi vajin odnos. Ko bo ugotovila, da ste se sprijaznili s tem, da so vam vzeli dom, se bo skesano vrnila k vam in vas prosila odpuščanja. Če ji boste oprostili in ji iskreno želeli, da bi bila srečna, potem jo boste pridobili nazaj. Pomembno je le, da resnično sprejmete, kar je neizogibno.