Dobrobit vnukinj morate postaviti na prvo mesto

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo. Situacija, v kateri se je znašla vaša družina, ni lahka, ker so vanjo vpleteni otroci, pa je zato še toliko bolj pomembno, da najdete rešitev, ki bo najboljša zanje. Dobrobit vnukinj morate tako postaviti na prvo mesto, kar mislim, da pri vas ni problem, je pa težava, da tega ne vidi njun oče, ki vam preprečuje stike.

Otroci v odraščanju in vzgoji potrebujejo tako moški kot ženski lik. Ker vaša hčerka trenutno zaradi zdravstvenih težav ne more biti prisotna v življenju svojih hčerk, bi bilo zelo dobrodošlo, da to mesto začasno zasedete vi in jima stojite ob strani v težkih časih. Nedvomno potrebujeta ljubezen, varno okolje in oporo ob odsotnosti matere, in veliko lažje bosta zaupali nekomu, ki ga že poznata, torej vam, kot očetovi novi partnerici.

Svetujem vam, da najprej poskušate govoriti z vašim zetom in mu na lep način predstaviti situacijo z vidika, kaj bi bilo najboljše za deklici. Če ne bo pripravljen na zrel pogovor, se nikar ne spuščajte v igre dokazovanja in maščevanja, saj bo to le še dodatno bremenilo vaši vnukinji. Bi vam pa v tem primeru svetovala, da v pogovor vključite pravnega strokovnjaka, ki vam bo svetoval, kako ukrepati naprej. Vsekakor ne vrzite puške v koruzo in poskrbite, da bosta vnukinji odrasli v varnem in ljubečem okolju.

Želim vam vso srečo in upam, da se tudi vaša hči čim prej pozdravi in se vrne nazaj v življenje svojih deklic.