Zbornik Nacionalne akademije znanosti ZDA je pred leti objavil študijo, ki je pokazala, kako se ljudje odzivajo na informacije, ki nasprotujejo njihovim prepričanjem. Ko so članom skupine, ki je bila prepričana, da je avtizem posledica cepljenja, pokazali dokaze o tem, da se motijo, so na koncu kvečjemu še bolj verjeli v svojo prvotno idejo. Več uspeha v »prepričevanju« so imeli pri skupini, v kateri sodelujočih v osnovnih prepričanjih niso izzivali, temveč jih le obvestili o tem, katera tveganja zanje in njihove otroke prinaša zavračanje cepiv. V konkretnem primeru proti ošpicam, mumpsu in rdečkam. Zakaj gola dejstva niso vedno najboljši mehanizem prepričevanja?

Naš intelektualni aparat in čustveno dojemanje sveta se razlikujeta. Sta dva sistema, ki posameznika o tem, ka...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!