Kako zelo težko nam je med prav in fino izbrati prvo, se opazi prav zdaj. Vsi bi na načelni ravni radi bili svobodni. A da bi svobodo dosegli, moramo najprej razumeti, kako veliko breme pojem v resnici spremlja. In Slovenci ga očitno le s težavo nosimo. Ni videti, da je v izsledkih svojih opažanj prežeta z optimizmom. Postati bitje z avtonomno vestjo je namreč življenjski projekt. Le redkim jim ga uspe dokončati.

Meni so že davno tisti, ki so mi želeli dobro, rekli, naj bom zdaj pet let tiho. Seveda nisem bila. Vsak ve, da si, če bo dobila moč domačija z drugo politično orientacijo, oplel. Zato so vsi tiho kot miši. Vedo, da je predrago povzdigniti glas.  

Katera spoznanja o tem, kako Slovenci razumemo svobodo, vam je ponudila epidemija covida-19?

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE