»Bova že nekje vzeli kavico, bova že našli klopco,« pravi in z drobnimi koraki hiti po Trnovem. Res jo najdeva, takšno s pogledom na Trnovsko cerkev, pri kateri se na poti nazaj tudi ustaviva, da Ivanka na glas prebere Prešernove verze na pročelju. Umetnost ji prižge iskrico v očeh, tudi pesmi drage prijateljice Mile Kačič še zna na pamet. Ivankini lasje niso več vranje črni, pustila jih je, da so osiveli, zato jo zdaj ljudje redkeje ustavijo na cesti. To se ji je zgodilo zelo pogosto, pocukali so jo za rokav, pohvalili kako njeno vlogo ali pa jo samo pozdravili, kot da se poznajo. Še zdaj se ji zgodi. Ni čudno, iz nje vejeta milina in prijaznost, ki ju danes redko srečaš. 

Starost je čakanje na smrt, na slovo. Kaj tudi obžaluješ, kaj, česar ne mor...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE