Izredni profesor filozofije na pedagoški fakulteti v Kopru je v slovenščini napisal pet knjig, nazadnje esejistično knjižico Karantenozofija in znanstveno študijo Hotena nevednost. Kot raziskovalec je gostoval v ZDA, kot predavatelj pa na Norveškem. Ukvarja se z okoljsko etiko, etiko živali in filozofijo vzgoje in izobraževanja. Osrednji del njegovega razmišljanja je spoznavna teorija, torej vprašanje človekovega odnosa do resnice.

Znanstveni dvom je osnovni element napredka in raziskovalec se ga ne boji. Pri teoretiku zarote pa je drugače. Ne glede na to, kakšne dokaze napačnosti njegovih idej mu ponudiš, odgovori si bodo vedno podobni: »Oprali so ti možgane, Zmanipulirali so te.« Enako je pri patološkem ljubosumnežu: nj...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE