Že v srednji šoli ga je začelo poglobljeno zanimati, kar je prej opazoval pri pravljicah: vzorce, zakaj se ljudje obnašamo tako, kot se, kaj so vzgibi našega vedenja, zakaj nekdo znori, zakaj nekdo ljubi, zakaj je nekdo jezen, zakaj nekdo pomaga. Študij psihologije mu je ponudil ključ do razumevanja. V intervjuju ne govoriva o sreči, saj je precenjeno čustvo. Poskušava pa razplesti vozel ravnovesja. Kaj pomeni biti funkcionalno bitje v izjemnih okoliščinah? Kako postopno, a vztrajno oblikovanje posameznika kralja trči ob brutalno stvarnost? 

Zdi se mi noro, da nacionalna televizija nima tedenske oddaje o duševnem zdravju! V njej bi morali slovenski strokovnjaki, psihologi, psihiatri, epidemiologi, dušebrižniki takšne in drugačne vrste sporočati, kako naj se ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!