Vi pravite, da lahko s pomočjo vizualizacije dosežemo vse cilje v življenju. 

Preden začnemo vizualizirati, si vse cilje zapišemo, jih vizualiziramo in gremo nato v akcijo. To pomeni, da tudi fizično naredimo nekaj, da cilj dosežemo. Na ta način sporočimo višji sili, da smo pripravljen in posledično pridejo tudi darovi. Pri izvajanju tehnik vizualizacije je najbolje to, da se v realnosti stvari realizirajo še bolje, kot smo si predstavljali. 

Nikoli nisem razmišljala, da bom vrhunska športnica. V prvih razredih osnovne šole so mi zdravniki tek prepovedali. Vizualizacija je bilo moje najmočnejše orodje v boju z boleznijo, z njeno pomočjo sem se lahko kosala s tekmovalkami, ki so bile fizično veliko močnejše od mene. 


Če prav razumem, nam vizualizacija pomaga, da z manj fizičnega truda pridemo do želenih ciljev. 

Res je, vsaj 20 odstotkov hitreje prideš do cilja na ta način. Govorim iz lastnih izkušenj. 


Je res, da se s pomočjo uma lahko tudi pozdravimo? 

Drži, to se je zgodilo meni. Kot otrok sem bila zelo veliko bolna. Nikoli nisem razmišljala, da bom vrhunska športnica. S pomočjo vizualizacije in dihalnih tehnik sem počasi izboljševala svojo pljučno kapaciteto. Tako sem se pozdravila in sploh lahko tekla. V prvih razredih osnovne šole so mi to zdravniki namreč prepovedali. Vizualizacija je bilo moje najmočnejše orodje v boju z boleznijo, z njeno pomočjo sem se lahko kosala s tekmovalkami, ki so bile fizično veliko močnejše od mene. Tudi to, da sem dosegla 3. mesto na svetovni atletski lestvici na 800 metrov, lahko pripišem vizualizaciji.

Po rojstvu treh otrok ste bolehali za poporodno depresijo. Torej se hormonov ne da pretentati z vizualizacijskimi tehnikami?

Tisto obdobje, ko sem bila v depresiji po rojstvu treh otrok v štirih letih, kar je čisto preveč v tako kratkem obdobju, sem edinkrat v življenju zanemarila skrb zase. Takrat nisem izvajala nobenih tehnik, zato je bila poporodna depresija logična posledica. Padla sem v popolno hormonsko neravnovesje. Prehranjevala sem se slabo, nisem hodila na sprehode, ker sem bila preveč utrujena. Če ne skrbiš zase, kako boš potem vizualiziral? Torej, recept za to, da sploh lahko vizualiziramo in posledično kreiramo svojo prihodnost, je, da najprej poskrbimo zase, za dobre odnose in za svoje zdravje, potem se šele lotimo uresničevanja ciljev s pomočjo tehnik vizualizacije.