Tako pač zahteva novi družbeni red. V stroki je delal 45 let, zadnjih osem let je vodil Center za mentalno zdravje. Upokojen lahko z razdalje opazuje, kaj se dogaja ne samo na njegovem področju, tudi v družbi. Do obojega je zelo kritičen. Tridesetletnica nove države je priložnost za pogovor o našem duševnem zdravju tukaj in zdaj. 

Od ljudi ne moreš pričakovati, da bodo vedeli, kdo je pravi strokovnjak za kaj, to bi moralo biti zakonsko urejeno. Kdo je sploh lahko psihoterapevt? Verjemite, samo nekajmesečni tečaj preprosto ni dovolj. Zgodijo se tudi katastrofe, ker ljudje brez znanja medicine spregledajo simptome, ki kažejo na druge somatske bolezni. In ko to ugotovijo strokovnjaki, je lahko že prepozno. 

Ker se bova pogovarjala o duš...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE