V razpravah o poslabšanem duševnem zdravju slovenskih otrok v času korone se že od začetka teh razprav ignorira temeljno dejstvo, da je duševno zdravje rezultat interakcije med stabilnimi značilnostmi psiholoških ustrojev ljudi in socialnimi okoliščinami. Pri čemer je treba socialne okoliščine razumeti vsaj dvojno. Namreč kot širše zgodovinsko, socialno in kulturno stanje. O vplivu teh dejavnikov na duševno zdravje je pisal na primer že Devereaux v svojem delu Reality and Dream. Drugi vidik socialnega okolja, ki ga je treba vedno upoštevati pri razumevanju duševnega zdravja ljudi, pa je trenutno socialno okolje. Ki bolj kot vzrok deluje kot sprožitelj težav. 

Slovenski otroci in mladostniki so – s korono ali brez nje ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.