Njegova knjiga Rim. Karantena. nas odpelje v pomlad 2020, ko je koronavirus udaril Italijo, Evropa pa se je s strahom ozirala v negotovo prihodnost. A to še zdaleč ni le zgodba o epidemiji, ponuja njegove razmisleke o svetu in spomine, med drugim nas popelje v čas osamosvojitve, ko je tedaj dvajsetletni Janko Petrovec z gorskim kolesom divjal po hribih okoli domačega kraja, medtem ko so tanki zapuščali kasarne. 

Tako Slovenci kot Italijani radi varčujemo, Italijani pa raje kot Slovenci vlagajo tja, kjer se denar lahko oplaja.

Knjigo začnete s prvimi dnevi karantene v Rimu. Se vam zdaj ti dnevi zdijo dlje ali bližje, kot dejansko so?

Če sem lahko nekoliko sebičen, bom rekel, da te čase kar malo pogre&...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!