Danes pojete v kraški jami. Ste že kdaj prej obiskali tovrstno naravno zavetje? 

Ne, danes sem prvič stopil v jamo in neskončno me je presenetila njena notranjost. Izredno počaščen sem, da lahko pojem ob tako častitljivem jubileju te naravne znamenitosti. Žal je še nisem uspel pogledati v celoti, a upam, da bo kasneje po nastopu čas tudi za to.

Imel sem neke vrste strahospoštovanje, zato sem na začetku pel le v mamini hiši. A nekega dne me je prešinilo, morda ne bi bilo slabo, da moj glas sliši tudi oče, saj mi gotovo lahko ponudi kakšen dober nasvet. 

V pripravah na nastop smo vas ujeli, kako si ogrevate glas s petjem v jamske votline. Kako se razlikuje tukajšnje prizorišče od gledališč in koncertnih dvoran? Je akustika v jami boljša? 

Če so gledališča in dvorane zgrajene pravilno, so to najboljši prostori za petje. A naravna kotički, kot je ta jama, so me vedno glasbeno fascinirali. Ko smo z družino poleti hodili na počitnice na obalo, sva z očetom ob velikih skalah in klifih eksperimentirala z glasom ter odkrivala zvoke in odmeve, ki nama jih je vračala narava.V enem izmed intervjujev ste razkrili, da na klavir igrate že od šestega leta z očetom pa pojete tudi že od otroštva. Vajino letošnje glasbeno sodelovanje tako ni čisto oranje ledine. Pa vendar, kako se razlikuje petje z očetom doma ali v studiu in na odrih pred velikim občinstvom? Se odnos med vama takrat spremeni? 

Odnos med nama je še vedno isti, kot takrat, ko sem bil otrok. Pravzaprav mu sprva sploh nisem povedal, da uživam v petju. Imel sem neke vrste strahospoštovanje, zato sem na začetku pel le v mamini hiši. A nekega dne me je prešinilo, morda ne bi bilo slabo, da moj glas sliši tudi oče, saj mi gotovo lahko ponudi kakšen dober nasvet. Ko sem mu končno razkril svojo ljubezen, me je takoj vzel pod svoje okrilje in pričela sva s pevskimi vajami. Danes sem zelo srečen, da tudi glasbeno sodelujeva in da je najin duet Fall On Me pravzaprav del njegovega novega albuma Si.  Mar nikoli niste čutili pritiska, da je vaš oče eden izmed najbolj slavnih pevcev na svetu? 

Iskreno, ne. Dobro namreč vem, da moram ne glede na ime osvojiti kar se da veliko znanja in glasbene tehnike. V tem trenutku vem, da še nisem umetnik. Sem le študent petja na Konservatoriju v Lucci. Šele v drugem letniku sem, a hkrati neskončno hvaležen za vse glasbene priložnosti, ki sem jih že dobil.

Deut z očetom sem zapel denimo tudi v ruščini, nemščini, francoščini in španščini, tako da je konec koncev glasba pomembnejša od jezika v katerem zveni.  

Govorite o glasbeni tehniki, a v enem izmed intervjujev je vaš oče dejal, da imata skupno ravno to moč, da ljudi ganeta s svojim glasom. Bi lahko rekli, da vam je petje v krvi? 

Pri pevcih je tako kot cestnih dirkačih, naš talent je sestavljen iz dveh delov:  tehničnih veščin, ki jih lahko usvoji prav vsak, in daru, ki ti ga lahko podari le Bog. Jaz moram še vedno usvojiti mnogo veščin, za dar pa, no, upam, da mi ga je Bog namenil. Le občinstvo lahko presoja o tem.Mnogi trdijo, da je italijanščina najbolj speven jezik. Vas smo slišali peti tako v njej kot tudi v angleščini. Kateri jezik vam je v glasbi bližje? 

Angleščina je zelo muzikalična, za italijanščino pa ljudje trdijo, da se dobro sliši že, ko jo ljudje govorijo. Ker je italijanščina moj materni jezik, mi je seveda najlažje peti v njej. Takrat lahko dam od sebe res sto odstotkov. Sem pa že od otroštva pel tudi v angleščini, tako da mi velikih težav ta jezik v glasbi ne predstavlja. Duet z očetom sem zapel denimo tudi v ruščini, nemščini, francoščini in španščini, tako da je konec koncev glasba pomembnejša od jezika v katerem zveni. 


Tako pa je sin velikega umetnika zvenel sinoči v Postojnski jami.Ne zamudite tudi daljšega intervjuja, ki ga je Matteo Bocelli ekskluzivno namenil za revijo Ona, ki izide prihodnji torek, 20. novembra 2018