Ko ste nedavno govorili o svoji knjigi Pogodba, ste izpostavili, da je to delo o vzporednih sistemih oblasti, o vzporednem gospodarstvu, vzporednem denarju ... Ob tem se mi je utrnila misel, da je tudi svet Cerkve državi vzporedna oblast. Generalni tajnik Slovenske škofovske konference namreč navaja, da »sestavni deli Katoliške cerkve niso dolžni v vsakem primeru prijaviti suma kaznivega dejanja« in da ima ekspertna skupina za reševanje spolnih zlorab pri SŠK »cerkvenopravno dolžnost, da žrtev oziroma njene zakonite zastopnike seznani z možnostjo prijave pri državnih oblasteh, možnostjo začetka cerkvenega postopka ...«. Možnosti na papirju so, a glede na to, kako se izkoristijo, kaže samo na to, da ta vzporednost delovanja Cerkve v svoji ločenosti izjemno »dobro« deluje!

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!