Kaj vleče človeka drugam – v premike po svetu? In kaj ga drži nazaj – ostati v okolju, v katerem je rojen? Razlogov je vsaj toliko, kolikor je ljudi. Ivjano Banić od nekdaj nagovarjajo kraji daleč od doma. Z njo smo govorili, ko so njen začasni dom še bili Havaji. Zdaj je nazaj v Sloveniji, a pravi, da je to le kratek obisk, nato pa naprej. Zaupala nam je, kako je bilo živeti na od celine najbolj oddaljeni poseljeni točki na svetu.

»Na to bi se lahko navadili,« odobravajoče rečemo, ko iz naslanjačev spremljamo zgode in prigode ljudi, ki so daleč od doma našli novo okolje za življenje in vzgojo otrok. Kaj menite, prav prvinsko je takšno koprnenje po sreči, če si sposodim besede Alaina de Bottona iz Umetnosti potovanja?

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE