Je magistrica psihosocialne pomoči, ustanoviteljica združenja kognitivno-vedenjskih svetovalcev Slovenije in avtorica edinega kodeksa etike na področju psihosocialnega svetovanja pri nas. Nedavno je na Goriškem zaživel njen Center za anksioznost, prvi tovrstni v Sloveniji, zato se je tudi najin pogovor vrtel okrog tega čustvenega stanja, ki ga zaznamujejo neprijetni občutki in misli. Po podatkih študij naj bi se z anksiozno motnjo vsaj enkrat v življenju srečal vsak četrti človek, Daša Cek Stepančič pa nanje raje gleda kot na zibelko za vnovično rojstvo, če smo se le pripravljeni iskreno zazreti vase. 

Bila sem ujeta v začarani krog katastrofiziranja, panike, iskanja zdravstvene pomoči in kratkih obdobij olajšanja, ki so sledila. V meni se je razraščal obup...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!