Kako je živeti v Sloveniji, če za primerjavo vzamete skoraj osemletno izkušnjo bivanja v Londonu?

Ko živiš v tujini, šele vidiš, kako lepa, mala in varna je naša Slovenija. Ne razumite narobe, nama z Matejem (možem) je bil London izjemno všeč, ampak ko sva postala starša, sva videla, kaj vse pogrešava. Najbolj družino, seveda. Komur koli iz tujine govorim o naši državi in pokažem fotografije, mu dobesedno pade čeljust dol. Prelepa je naša Slovenija.

Preden sva imela Nicolaia, je bil čisto drug svet. Bolj sva se posvečala drug drugemu, hodila s prijatelji na večerje v Londonu, več sva potovala. Zdaj smo trije in uživamo skupaj. Sin je ves najin svet. 


Vaš slovenski vsakdan nedvomno ni enak londonskemu, mar ne?

Drži. V Londonu nismo bili toliko skupaj, predvsem zaradi dela, a smo potem skušali čim več nadomestiti s skupnimi večeri in konci tedna. Doma z Matejem skupaj ustvarjava najino modno znamko TCMBB in kot družina več časa preživimo skupaj. Razkošje pa je tudi, da nama najbližji, babice in tete, lahko priskočijo na pomoč, česar prej ni bilo. 

Vaše prioritete so seveda drugačne tudi, odkar se je rodil sin Nicolai?

Preden sva imela Nicolaia, je bil čisto drug svet. Bolj sva se posvečala drug drugemu, hodila s prijatelji na večerje v Londonu, več sva potovala. Zdaj smo trije in uživamo skupaj. Sin je ves najin svet. Nicolai je najina ljubezen. 

Med epidemijo smo pogosto trčili na meje svojih občin. Verjamem, da so spremenjene okoliščine vplivale na vaše delo, kako pa se je drugačnost kazala doma?

No, kdaj smo sami doma kaj spekli. (Smeh.) Tašča, denimo, peče noro dober pirin kruh. Takrat smo se vsi skušali znajti po najboljših močeh. 

Eno leto je, odkar spimo vso noč, in skušam to kar najbolj uživati. Morda se pa enkrat zbrcam in postanem ena tistih, ki so zjutraj športno dejavni brez težav. Ob popoldnevih oziroma zvečer nimam volje, takrat si tudi želim biti predvsem mama in biti z Nicolaiem.  

Posegate po lokalnih svežih pridelkih in domačih izdelkih?

Podpiram slovensko, zato uporabljam naravno kozmetiko Zeliščno posestvo Cvetka – izdelke, narejene iz slovenskih zelišč. Ravno zadnjič, denimo, pa sem naročila slastne Pergerjeve medenjake, ki jih lahko pobarvaš z jedilno barvo in poješ. Nicolai je izredno užival v tem. 


Ko že omenjate hrano, za kakovostno in zdravo življenje je veliko pomembnejša, kot si morda predstavljamo. Kakšna je vaša formula za telesno in psihično ravnotežje?

Priznam, da sem zadnje čase precej slab naslov za nasvete o zdravem načinu življenja. Tako imam poln delovnik, od biti mama do objavljanja na instagramu, ukvarjanja z blagovno znamko in vodenjem oddaje Vau na Planetu, da se nikakor ne znam prav organizirati in – redno telovaditi. Skušam uloviti ravnotežje pri prehranjevanju ... Ampak ... Ja, borim se. (Nasmeh.)

Kako se bodete z najrazličnejšimi stresnimi okoliščinami, da vam ne pridejo do živega? Zdaj pa sploh, ko smo v četrtem epidemičnem valu?

Kar zadeva koronavirus, lahko rečem, da se zavestno čim večkrat »odklopim« in ne poslušam preveč o njem. Ogromno je negativnih novic, sporočil, bodisi o covidu-19 bodisi o umorih ... Kar koli je že slabega. Raje sem v svojem mehurčku pozitivne naravnanosti, kot da me vleče dol. 

Izgovorov, zakaj kaj bi oziroma česa ne bi, imamo vedno veliko, mame pa sploh hitro potarnamo, da ima dan čisto premalo ur za vse, kar je treba postoriti ...

Ne vem, ali so to izgovori, ker biti mama je že samo po sebi štiriindvajseturni delovnik. Kje je potem še služba in vse, kar pride zraven?! Naspati se človek tudi mora. (Nasmeh.) Priznam, nisem se še pripravila do tega, da bi prej vstala in telovadila. Eno leto je, odkar spimo vso noč, in skušam to kar najbolj uživati. Morda se pa enkrat zbrcam in postanem ena tistih, ki so zjutraj športno dejavni brez težav. Ob popoldnevih oziroma zvečer nimam volje, takrat si tudi želim biti predvsem mama in biti z Nicolaiem. 

Vse ženske v naši družini smo videti vsaj deset let mlajše, kot smo v resnici. Res pa je, da poskrbim, da sem urejena, tudi če sem večino časa v trenirki.  

Ali je kakšna vaja, ki jo morda naredite doma, kar tako, mimogrede?

Če že, potem opravim trideset minut vadbe s svojo telesno težo po videoposnetkih na youtubu.

Si kdaj privoščite tudi kakšno posebno razvajanje za dušo in telo? Tudi to je pomemben element celostne skrbi zase.

Obožujem tajsko masažo. Grem pa redko. 


Ali tedaj, ko si vzamete čas zase, izklopite, denimo telefon?

Premalokrat. Tudi zato, ker je objavljanje vsebin in fotografij na instagramu moja služba, ki nima urnika. Prav tako ves čas ustvarjam znamko TCMBB, torej odgovarjam na elektronska sporočila, vnašam naročila in tako naprej. Želim se izklopiti in trudim se, da po določeni uri odložim telefon.

Kaj vse pripomore k temu, da ste videti fenomenalno: vaš že omenjeni pozitivni duh, pravšnji odmerek kozmetike ali pač uživanje v življenju?

Najprej je verjetno to, da smo vse ženske v naši družini videti vsaj deset let mlajše, kot smo v resnici. (Smeh.) Res pa je, da poskrbim, da sem urejena, tudi če sem večino časa v trenirki. 

Leta 2017 sem imela težko obdobje, saj sem dobila prve panične napade in anksioznost je bila kar huda. Da, bilo je hudo in od takrat se zavedam, kako pomembno je, da ne pustimo, da nas celotno dogajanje oziroma okolica potegne dol. 

Po rojstvu sina ste na blogu odkrito pisali o anksioznosti in depresiji, s katero ste se spopadali. Tudi to vas je gotovo utrdilo v prepričanju, da dobro počutje ne pride samo od sebe.

Leta 2017 sem imela težko obdobje, saj sem dobila prve panične napade in anksioznost je bila kar huda. S sabo sem delala eno leto, da sem težave premagala. Svojo izkušnjo sem delila na blogu Theycallmebambam, ker sem menila, da morda lahko pomagam komu, ki je v podobnih okoliščinah. Da, bilo je hudo in od takrat se zavedam, kako pomembno je, da ne pustimo, da nas celotno dogajanje oziroma okolica potegne dol. Kot sem rekla: slabe energije, slaba družba, slabe novice ...