Poiščite strokovno pomoč

Očitno se spopadate z mnogo problemi, ki jih boste težko presegli sami. Strahovi, ki jih doživljate, gotovo koreninijo v vaši preteklosti in so povezani z mnogo travmatičnimi dogodki, ki so se leta nalagali v vaši notranjosti. Lahko se poučite o dinamiki in vsebini teh strahov in tesnobe, spoznate njihovo vsebino in tudi vzroke, vendar vam razumski uvid ne bo kaj dosti pomagal. Verjetno vas čaka daljša pot soočanja s seboj. Za takšen korak pa sta potrebna pogum in odločitev, da bo treba v življenju nekaj spremeniti, spoznati. Spoznanja o sebi so mnogokrat tudi neprijetna, boleča, zato se ljudje težko lotimo temeljite notranje prenove. Spoznal sem, da se ljudje odločajo za radikalne življenjske spremembe in reševanje stiske takrat, ko je bolečina tako velika, da ni drugega izhoda.

Pri tem je pomembno, da vam vaši najbližji stojijo ob strani in vas podpirajo v vaših prizadevanjih. Najbolje je, da pri preobrazbi sodeluje tudi mož, kajti skupna pot je lažja in tudi hitrejša. Ljudje smo odnosna bitja in v odnosu se spreminjamo, prilagajamo, odpovedujemo, potrjujemo in rastemo. Ne gre samo za vas in vaše težave, gre za družino, odnos z možem, in prav je, da skupaj prehodite potrebno pot.

Na vaše vprašanje, ali za vas obstaja rešitev, lahko odgovorim pritrdilno, vendar bo treba poiskati ustrezno strokovno pomoč. Sami verjetno svojim stiskam ne boste kos, kar ste že spoznali.