Ne omahujte, dovolite si sanjati

Med branjem vašega pisma, ki je tu navedeno le v skrajšani obliki, sem tudi sam poskušal odkriti napake vašega partnerja ali vsaj možne pasti. A dobil sem občutek, da si delate skrbi po nepotrebnem. Prav nič skrb vzbujajočega ni bilo čutiti iz vaše pripovedi.

Ste urejena gospa, ekonomsko popolnoma neodvisni in se imate radi, kot ste še napisali v daljšem pismu. Spoznali ste moškega, ki je v marsičem popolno nasprotje vašega moža. Njegova drugačnost, razgledanost, izobraženost in položaj v družbi so bili obet nečesa novega in neustavljivo privlačnega. Temu se niste mogli upreti. In zakaj neki bi se? Poleg tega je življenje v dvoje kakovostnejše, zabavnejše in prinaša smisel. Vaši otroci so odrasli in imajo svoje družine. Vnučki bodo kmalu zrasli in videli jih boste vse manj. Vedno več časa vam bo ostajalo in v dvoje ga boste preživljali lepše in bogatejše.

On je po dolgih letih vdovstva in nekaj razmerjih, ki vas ne motijo, kot ste še napisali, srečal osebo, ki jo doživlja kot dušo dvojčico. To ni nekaj, kar lahko preberemo le v ljubezenskih romanih ali o čemer pišejo pesniki. Ker je z dejanji dokazal, da je vreden zaupanja, lahko njegovi izjavi povsem verjamete. Privlačite ga s svojo zadržanostjo in željo biti raje neopaženi. Lahko, da ga privlači tudi to, da ste starejši od njega in mu s tem dajete občutek varnosti. Zagotovo imate še druge lastnosti, zaradi katerih se mu zdite privlačni. To je lahko vaša zunanjost, vaša komunikativnost pa tudi to, da ga občudujete in ste mu pripravljeni slediti, kar mu daje občutek sprejetosti in zadoščenje njegovemu egu. In to je bistvo zaljubljenosti: občutek, da smo našli osebo, ki nas izpolnjuje. Čestitam obema!

Vaši strahovi, da si morda ne zaslužite takšne sreče, lahko izhajajo iz vaše vzgoje in dosedanjega načina življenja. Vrednote, ki nam jih privzgojijo starši, utegnejo biti trdovratne. Vendar, dovolite si sanjati! Ali vas razen mučnih strahov ovira še kaj, da ne bi užili sreče, ki se vam ponuja? Vaš partner je resnicoljuben in odkrit, imate celo dostop do njegovega bančnega računa, kot ste še napisali. Kot kaže, so njegovi nameni pošteni. Kakšno zagotovilo še potrebujete? Vaša družina ga ima tudi rada. Ne omahujte. To ga lahko tudi prizadene. In to povsem upravičeno.

Seveda se v vsakem odnosu pojavijo tudi nesoglasja. Ko zaljubljenost mine, partner izgubi nekaj svojega blišča in začnejo nas motiti stvari, ki jih prej sploh nismo opazili. To je nekaj vsakdanjega. Toda z življenjskimi izkušnjami, ki sta jih oba pridobila, si ne bosta dopustila, da bi vama malenkosti grenile življenje, kajne? Raje si privoščita veselje in stvari, ki si jih prej morda nista mogla. Užijta življenje, ki se vama ponuja!