V prozni freski izmišljene Doline, romanu Druga preteklost, zapiše: »Vsaka zgodba je samo zgodba o življenju. Politiko zgodbam obesimo kasneje.« Prepričan je, da je dobra literatura najmočnejša učiteljica empatije. Vinko Möderndorfer, pisatelj, pesnik, dramatik, esejist, gledališki, radijski, filmski in televizijski režiser, se ponaša z bogatim ustvarjalnim opusom. Nedavno je izšla njegova pripoved v trinajstih podobah, roman Pes je lajal vso noč, v katerem prav tako premišljuje o tem, kaj je tisto, kar določi trenutek, ko se človek vendarle zazre vase. Tjakaj, kjer se vse začne in konča.

Nismo si zaslužili teh 30 let sovraštva, spletk in laži. Bojim pa se, da se v demokraciji stvari spremi...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE