Ko je v govoru ob 80. obletnici dražgoške bitke Milan Kučan povedal, da živimo v razmerah, v katerih se svet spopada z resno, težko obvladljivo nevarnostjo, ki jo prinaša epidemija, je strnil, kar čutimo vsi. Nadaljnja ocena, da se v zavetju tega spopada dogajajo skrb vzbujajoči posegi v vrednotne temelje, na katerih sta utemeljena sodobna demokratična družba in mednarodni pravni red, pa je strah, ki ga doživljamo mnogi, postavila v še bolj jasen kontekst. Spodjedajo ju populizmi in nacionalizmi, protisolidarnostne suverenitetne doktrine in egoizmi, znotraj katerih je vse več znamenj oživljanja fašizma. To leto bo za Slovence nedvomno prelomno. April je za ovinkom.

Oblast za kaj, je pravo vprašanje. Zato v stranke, ki zase trdijo, da so sre...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE