Le skozi okno mora pogledati in že ima v realnem času pred očmi posledice več desetletij trajajoče stiske posameznikov, ki so prav zdaj, v času epidemije, pokazali na vse, kar je narobe v našem koncu sveta. Vprašanje, kako se povleči iz brezna, ostaja neodgovorjeno. Vprašanje je tudi, ali si tega sploh želimo.

Morali bi si nehati lagati. Vse, kar se dogaja ta hip, je cena, ki jo plačujemo za to, da si bo SDS zagotovila naslednji mandat. Logika, ki smo ji priča, je enaka tisti, ki smo jo lahko opazovali iz prehoda socializma v postsocializem; tudi takrat vodij ni zanimalo, kakšno ceno plačujejo državljani. 

Začniva, prof. Godina, z bistvenim vprašanjem: Smo odrezali stari, »zlobni« komunizem? Nam je uspelo zaživeti v dem...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE