Na začetku 20. stoletja, ko so najpogumnejše ženske sprejele obliko telesa in snele korzete, svet pa je spoznaval psihoanalizo, je na Dunaju fotografski studio odprla Dora Kallmus. Atelier d'Ora je slovel po tem, da so bili portretiranci in portretiranke na fotografijah videti lepši, kot jih je sicer zaznalo človeško oko. Danes pa smo na filtriranih podobah, ki jih pošljemo v svet, in pošljemo jih veliko, bolje kot v resnici videti že skoraj vsi.

Ko so se udeleženke z visoko samozavestjo tekom študije videle v ogledalu s filtri, ki so jih virtualno prikazovali naličene, so doživele večji prepad med dejanskim in idealnim jazom, kot če bi se opazovale v navadnem ogledalu. Njihova samozavest se je pod vplivom filtrov znižala.  

<...>

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!