Pripovedovalka zgodb, raziskovalka rek in glasnica ter varuhinja narave se je ob tem ves čas spraševala, kako bi ljudem predala sporočilo o njihovi veličini. Napisala je knjigo Kako se ljubi reka. Za ljubezensko zgodbo gre. V prvi vrsti za neukročeno, brezpogojno in prvinsko ljubezen med nebom in Zemljo, iz katere se morda rojevajo reke, iz njih mi in vse živo na Zemlji. Na osebni ravni pa gre za ljubezensko zgodbo med njo in reko. Za zgodbo, ki je Špelo Kaplja ozdravila vseh ran in v njej prebudila ljubezen do sebe. 

Namesto da bi si upala slediti strasti do pisanja in delovanja pri okoljevarstvenih projektih, sem vztrajala v osemurni službi. Ko sem poskušala ustrezati, sem zajezila svojo strast. Svoje sanje. Zajezena reka pa počasi umira. Tako sem postala Mrtva reka. A to vse ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!