No, naletela sem na notesnik in zapiske v njem, znabiti, da so iz leta 2001/02, takrat smo še veliko pisali na roko. Med drugim sem nekoč zapisala razmišljanja dr. Veljka Rusa, filozofa, sociologa, akademika, parafraziram: »Ali ne bi morali intelektualci tako vplivati na sistem vrednot, da bi bile med najvišjimi duhovne vrednote, kar bi pomenilo resnično kakovost življenja.« Že takrat je opozarjal na družbo potrošništva in pomembnost odklona od tega lažnega zadovoljevanja, ki pač ne more nahraniti lačnih čustev. Nikoli. Dejal je, da je prvi korak družina, ki da jasno smernico, ali boš razsvetljen upornik ali odvisnik, ujetnik udobja, lastnih temin (kakopak podedovanih) – ne samo v psihološkem smislu, temveč tudi materialnem. »Če človek nima vrednostnega sistema, ki je sestavina osebne kulture, je njegove...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!