Eni v vesolje, drugi (peščica) bodo ostali na Zemlji, tretji pa, kdo bi vedel – v večnost. V onostranstvo, kakopak. Njegove napovedi so strašljive. A nevarne. Nevarno je tudi, če bi jih odpravili z enim samim zamahom roke, češ, človek je popolnoma zašel – zaradi vsem nam znanih razlogov se je zapeljal v parasvet. Mejne izpovedi? Ne. Ne pozabimo, da je prav on tisti, ki izčrpava naš planet. Za osvetlitev naj ponovim, kaj je poleti za Delo povedal hrvaški filozof Srećko Horvat: »Medtem ko je Mediteran postal pokopališče za begunce in migrante, na Jadran na svojih dragih jahtah prihajajo milijarderji in uživajo v zasebnosti ter z droni raziskujejo naše otoke. Vmes je Jeff Bezos postal najbogatejši Zemljan. Kratenje delavskih pravic in monopol, ki ga je ustvaril Amazon, predstavlja grožnjo tako za de...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!