Odločitev, da je čas spregovoriti, je sprejela, ko je njen kolega napisal priporočilno pismo za profesorja, ki je iskal delo drugje, a vmes »pozabil« omeniti bistveno: novo službo išče zato, ker je bil suspendiran zaradi spolnega napada. Raziskovalka črnih lukenj in izbruhov žarkov gama bo na spletnem posvetu Komisije za enake možnosti na področju znanosti posvetovalnega telesa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z naslovom Obravnava spolnega nadlegovanja v znanstvenem prostoru – Kaj se zgodi po prijavi? v četrtek predavala o tem, kako v akademskem okolju vzpostaviti varen prostor. 

Da sem postala žvižgačica, je posledica povsem naravnega procesa, ki se je odvijal v meni. Ni bilo več pomembno, kakšna »kazen« bi lahko doletela mene. Če so bila vsa ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!