Prof. dr. Dragan Petrovec, raziskovalec in profesor na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, je strokovnjak na področju izvrševanja kazni. Kritičen je do avtoritarnosti in represije. Pogovor z njim je glas preudarnosti in izkušenj, odprtosti in sproščenosti. 

Če so zdaj začeli padati okostnjaki iz 15 let starih omar, ali bodo čez deset let iz omar padali okostnjaki današnjega dne? Kajti čas, v katerem živimo, ni nič manj neusmiljen. Revščina se poglablja. V teh okoliščinah ne vidim priložnosti, ki bi omogočale zmanjšanje števila zlorab. 

Vsakokrat ko se pojavijo zgodbe o tem, da je ženska po več letih tišine končno sp...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!