Želela sta si, da bi si razširila obzorje, dobila izkušnjo življenja v drugi kulturi, vzpostavila stik s svojimi evropskimi koreninami. »Selitev v Basel je bila najlažja in najbolj zanimiva tudi iz profesionalnih razlogov,« pravi sogovornik. Zdaj je svetovalec pri švicarski Banki za mednarodne poravnave. Čeprav je vrhunski strokovnjak, je pogovor z njim lahkoten, nepretenciozen. Nagiba se k optimizmu, a skrbi glede prihodnosti niti njemu niso tuje. 

Trenutno se države izolirajo, prebuja se vse močnejši politični ekstremizem, zapirajo se meje. Kako bomo sodelovali, če pa so se ZDA samovoljno umaknile iz Pariškega sporazuma? Vsak rine svoj voz naprej v svojo smer. Kako bomo končali? Tako, da bodo razmere postale neznosne.   

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!