V ospredju je bila seveda vojna v Ukrajini, med drugim pa je dejal, da »lahko česa zmanjka, a lačni ne bomo«. Sicer ne bomo imeli na izbiro šest rogljičkov, je nadaljeval, ampak lačni, kot rečeno, ne bomo, ker imamo dovolj blagovnih rezerv. No, o tej izbiri, ko še ni bilo vojne v Ukrajini in ko se energenti niso tako nebrzdano dražili, imamo zelo jasen odgovor, to ni svoboda, temveč nesvoboda izbire, še več, to je tiranija, manipulacija in de facto neoliberalistično ničvredje. In ta velika praznina je najbolj očitna v popolnoma porušenih medosebnih odnosih – zaradi odločevalcev, ki vrtijo ta planet. Ekstremnih bogatašev, ki so že davno izgubili stik z realnostjo in neprenehoma ustvarjajo »vojne« in vojne. Zavoljo popolnega izčrpavanja človeka po človeku. 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!