S psihiatrom in docentom Univerze na Primorskem dr. Markom Pišljarjem sva se v Psihiatrični bolnišnici Idrija, ki jo dolga leta vodi kot strokovni direktor, srečala kmalu po tem, ko je imel v Ajdovščini predavanje o različnih obrazih depresije. Polna dvorana obiskovalcev in številna vprašanja so potrdili to, o čemer je govoril: da je depresija danes že skoraj nekaj »normalnega« in da nosi med duševnimi motnjami najmanjšo stigmo. Pa vendar: v razvitih državah je drugi najpogostejši vzrok bolniškega dopusta, stroški njenega zdravljenja so enormni. Zato bi morali biti na obraze depresije, sploh tiste zakrite, posebej pozorni. Med epidemijo covida še toliko bolj. 

Imamo ljudi, ki s...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!