V Sloveniji zaradi samomora vsako leto izgubimo okrog 400 ljudi. Številka je sicer za 300 življenj manjša kot pred desetletji – v osemdesetih letih smo bili na prvih treh mestih po številu samomorov na 100.000 prebivalcev na svetu –, toda evropsko povprečje še vedno krepko presegamo. Največ oseb, ki pri nas umrejo zaradi samomora, je moških, starih od 45 do 55 let, z nizko izobrazbo. Ti si življenje vzamejo trikrat oziroma štirikrat pogosteje kot ženske, čeprav je poskusov samomora pri ženskah občutno več. Perečo problematiko pri nas proučuje dr. Vita Poštuvan, ki je na Univerzi na Primorskem namestnica vodje Slovenskega centra za raziskovanje samomora in vodi klinično-raziskovalno delo. Je tudi predstavnica Slovenije pri Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora (IASP)in sovoditeljica posebne inte...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!