Na čem je pravzaprav temeljil pristop neformalne regijske skupine, da je obrodil tako konkretne rezultate?
Takoj od začetka smo stavili na izobraževanje tako strokovne kot splošne javnosti. Organizirali smo več kot tristo izobraževanj na temo prepoznavanja in obravnave samomorilnih oseb. Izdali smo vrsto informativnih zloženk in jih delili po javnih ustanovah. Ves čas smo se trudili sodelovati z mediji, na radiu Štajerski val smo imeli recimo dolgo redne mesečne oddaje o duševnem zdravju. Od leta 2010 v prostorih našega zavoda v Celju deluje skupina za samopomoč za osebe z depresijo. Odprli smo tudi psihološko svetovalnico za odrasle Tu smo Zate, v katero se ljudje lahko zatečejo brezplačno in brez napotnice. 

Moški depresijo pogosto kanalizirajo ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!