Pozabila sta na odnos, poiščite pomoč terapevta

Draga ga. bralka.

Vaša zgodba ni tako nenavadna. Par lahko povezuje mnogo želja in interesov. Poleg iskrene ljubezni, ki je najmočnejša vez dveh, ki kot sopotnika raziskujeta življenje, je pomembno, da delimo podobne profesionalne usmeritve. Torej, z možem sta v projekt »hiša« prenesla vso strast in graditeljski potencial. Hiša vaju je povezala, postavila in na neki točki izpraznila. Morda je bila hiša tista glavna vez strasti, ki je obema dajala smisel? Pomen in smer, po kateri sta hodila.

Sedaj je ta projekt zaključen. V vmesni časovni dimenziji, ko sta gradila hišo, pa nista negovala drugih ravni odnosa. Iskrene bližine in strastnih razprav, morda prepirov, ki postavijo nove meje. Tako pa pišete, da je odnos »mrtev«, brez žara, brez pretokov strasti. In seveda ste v dilemi, kaj se dogaja. Saj ste dozorela ženska, ki potrebuje pretoke. Žarenje, ki polni. In ko smo polni, se lahko razdajamo.

Vaš mož očitno živi v nekem svojem svetu protokola: zajtrk, delo, večerja, žena. Morda ne zna biti sam? Saj šele v tišini prepoznamo lastne odtise in glasove bivanja, ki se zbirajo. Vaš mož je otopel, ne kaže zanimanja za vaše stiske. Torej živite v čudoviti hiši, s čudovitim vrtom, a slike na stenah se vam rogajo. Bolje ne bi mogli opisati svojih občutkov. Zato je prav, da si poiščete svetovanje. Sami, da se postavite v svoj svet, v svoj val in ritem biti. In ko boste postavljeni in v sebi stabilni, se boste lahko soočili s svetom, ki vas izziva. S svetom hladu, predvidljive enoličnosti in vsakodnevnega mrtvila.

Ja, življenje je živo in divje. In prav je, da poiščete lastno pot iz »mrtvega rečnega rokava«. Držim pesti za vas. Srečno.