Odkrijte, kaj vas veseli in kaj si želite

Pozdravljeni,

Najlepša hvala za vaše pismo. Vaš problem v prvi vrsti ni toliko vaš mož, kot to, da ste nesrečni in nezadovoljni z življenjem, ki ga živite. A naj vam zaupam skrivnost, prav vsem nam je namenjeno srečno življenje. Zakaj potem vi in tudi večina ljudi ni srečnih? Zato, ker ne počnejo tistega, kar si resnično želijo.

Ste na točki, ko nimate več veliko družinskih obveznosti, kot pravite, so otroci odrasli in vas ne potrebujejo več kot nekoč, zato je zdaj pravi čas, da si dovolite svobodneje zadihati in se začnete ukvarjati s tistim, kar vas osrečuje. Četudi v tem trenutku ne veste več, kaj to je (morda se je z leti tudi spremenilo), je zdaj odličen čas, da najdete tisto, kar v vas prebuja strast. Ko počnete nekaj, kar imate radi, ali ste z nekom, ki ga imate radi, čas teče hitreje in kakovostneje, zato poskrbite, da bo vaš dan poln stvari, ki jih imate radi.

Morda se bo s tem, ko se boste posvetili sebi in spoznali, kaj si želite, razrešil tudi odnos z vašim možem, ki nedvomno čuti vaše nezadovoljstvo. Morda ga bo sprememba v vas spodbudila, da tudi on premisli in spregovori o tem, kar si resnično želi. Na prvo mesto torej v tem trenutku postavite sebe in ne konflikta z možem. Vzemite si čas, lahko pol leta, tudi leto dni, in ko boste začutili, da bolje veste, kaj si želite od življenja, sprejmite odločitve glede vašega zakona.

Pri spoznavanju same sebe si lahko pomagate z dvema preprostima vajama. Prva je ta, da napišete seznam stvari, ki vas osrečujejo. Ko se boste počutili slabo, poglejte na seznam in izberite katero izmed stvari ter se je lotite. Tako se ne boste vdajali brezupu in boste hitreje pregnali črne misli. Druga vaja pa je ta, da se podate iz stanovanja. Sploh zdaj, ko je vreme lepše, vam bodo sprehodi ali že samo sedenje na soncu pomagalo pri ohranjanju pozitivne energije. Opazujte in uživajte v okolici, dovolite si, da vas navdihnejo lepote narave in drobni trenutki dneva.

Če boste imeli pri iskanju smisla težave, lahko tudi poiščete pomoč strokovnjaka, ki vam bo pomagal na poti do samoizpolnitve s pogovorom in različnimi vajami. In ne pozabite, srečo mora vsak izmed nas poiskati v sebi, kar pomeni, da se rešitev že skriva v vas.