Vredni ste ljubezni

Pozdravljeni,

hvala, ker ste nam zaupali tako bolečo izkušnjo. Naj se najprej navežem na zadnjo misel v vašem pismu, v kateri govorite o normalni družini. Glede na zapisano, se vprašajte, kako »normalna« je sploh vaša družina, če vas je mož prevaral, ne samo z drugo, ampak celo z žensko, ki je z vami in njim v sorodu. Kar se vam je zgodilo, je precej veliko izdajstvo in vprašanje je, kako si bo vaš mož znova povrnil vaše zaupanje. A moja naloga ni, da vašo situacijo obsojam, zato podpiramo vsako vašo odločitev, vendar bi vam na srce položila, da bodite previdni, zavarujte svoje srce in ne pričakujte, da bo vse tako kot prej.

Morda je vašemu možu resnično žal in morda bo držal obljubo, a gre za njegove odločitve, s katerimi je vsaj enkrat že dokazal, da nima veliko spoštovanja do vas. Svetujem vam, da se še enkrat pogovorite z njim in ga vprašate, kakšne so njegove vrednote in kaj si on želi od življenja. Morda vam bodo odgovori na ta vprašanja ponudili boljši pogled na to, ali je vredno, da vztrajate v odnosu z njim.

Pomembno je tudi, da sami sebe vprašate, kaj si želite v odnosu. Boste res srečni z nekom, ki je tako izdal vaše zaupanje? In kakšen zgled boste s tem dali svojemu otroku? Predvidevam, da je vaša hči zelo mlada in da še ne razume dobro, kaj se je zgodilo, a pomislite, kako bo sprejela situacijo čez nekaj let.

Razumljivo je, da vas je ločitve strah, še preden se odločite za naslednji korak, pa morate spoznati, da ste vredni ljubezni. Zavedajte se, da ste dovolj dobri, zaslužite si ljubezen, tako do same sebe kot ljubezen moškega. Ne poznam vaše osebne zgodovine, zato na tem mestu ne morem presojati, ali je pomanjkanje samozavesti pri vas posledica travm iz mladosti, vendar je iz vašega pisma čutiti, da ste pripravljeni žrtvovati lastno srečo za družbeno sprejeto iluzijo »popolne družine«, ki pa je v sebi globoko razklana. Skrajni čas je torej, da postavite sebe na prvo mesto in premagate strah, nikoli namreč ni prepozno, da spremenite svoje življenje in se odprete možnosti, da vanj vstopi resnična ljubezen in oseba, ki vas bo vredna.

Ne pozabite, vaš otrok bo srečen, če boste srečni vi. To je bolj pomembno kot »normalna« družina, če v njen ni iskrene ljubezni. Najslabše, kar lahko storite, je, da se odločite za trpljenje zavoljo hčerke, saj bo ona slej ko prej čutila vašo bolečino. Torej, prava odločitev bo tista, s katero boste vi lahko mirno živeli.