Ne mučite se in se odločite za zaupanje

Marsikdo, posebno pa še kak moški, bi ob vašem pismu zamahnil z roko, rekoč, kaj pa ta komplicira. Naj bo zadovoljna s tem, kar ima. Kot ženska pa prav dobro razumem vaše občutke in nihanje razpoloženja, kar se vam zdaj pojavlja. Dobro znamenje je, da je razkritje močno prizadelo tudi moža. Končno je prevzel odgovornost za napako, ki jo je hotel na vsak način pozabiti. Nič ni narobe, če se vam kar naprej opravičuje. Zaveda se lastne odgovornosti in krivde, ker vam o dogodku ni povedal že prej. Če bi ga vprašali, zakaj ni tega storil, bi vam odgovoril, da se je bal, da ga boste zapustili, in to bi se lahko res zgodilo. Prav vajin odziv na razkritje govori o ljubezni. Če je ne bi bilo, ne bi namenila take pozornosti dogodku.

Vsi vaši pomisleki o tem, kako naprej, pa so povsem upravičeni. V vaši duši se je v hipu sesula idealizirana podoba vašega moža. Za vas je bil idealen, brez napake. Kaj pa zdaj? Na novo boste morali sestaviti njegovo podobo in živeti naprej. Morda bi vam pomagalo, če poskusite v duhu oživiti čas, ko naj bi vas prevaral. Lahko začutite olajšanje, če boste začutili, da si takrat res še nista bila zelo blizu in nista še vedela, da vaju čaka skupna pot. Po vseh skupnih letih in zadovoljstvu v življenju bodite polni optimizma in se ne bojte prihodnosti. Trenutno ste v težkem položaju, ker je od razkritja preteklo prav malo časa. Počasi se boste umirili in se sprijaznili. Začutili boste, da razkritje dogodka izpred dvajsetih let ne vpliva na kakovost vašega današnjega življenja. Sprejmite dogodek kot izziv za to, da bosta z možem še naprej skrbela za vajino ljubezen. Tega, kar vam je dokazal v dvajsetih letih, ne more zasenčiti manjši spodrsljaj v mladosti. Poskusite videti dogodek v takratnem časovnem okviru. Prav nobenega vzroka ni, da mu ne bi več zaupali. Ne mučite se in se odločite za zaupanje. Malo se boste morali potruditi, sem pa prepričana, da se vam bo obrestovalo.

Otrokom ne razlagajte o dogodku. Čisto dovolj je, če jim povesta, da imata trenutno manjše težave, ki pa se njih ne tičejo. Lahko še rečeta, da se trudita, da bi čim prej rešila problem, in naj jih nič ne skrbi. To bo za otroke dovolj. Priporočila bi vama še pogovor s strokovnjakom. Pomaga vama lahko, da bosta hitreje predelala neljubi dogodek in spet uživala v vajini sreči.