Naj se vaša ženskost razcveti

Razumem vašo skrb in stisko, v kateri ste se znašli. Živite z možem, ki ga ljubite in si ga želite, on pa se vede do vas, kot da sta le dobra prijatelja. Ljudje smo tudi spolna bitja in v spolni ljubezni, torej v ljubezni med žensko in moškim, povežemo spolnost z ljubeznijo. Ljubimo kot čustveno, duhovno pa tudi čutno, telesno bitje. To ste začutili tudi sami, ko pravite, da je vaše poželenje postajalo močnejše, ko sta se čustveno zbližala. Prav čustvena bližina je tista, ki spodbuja poželenje. Pri vašem možu je poželenje šibko že od začetka zveze. Zdaj se verjetno tega zavedate. Kot mlada ljubimca nista imela spolnih odnosov niti vsak vikend, ko sta bila skupaj. Kaj se skriva za tem, je vprašanje. Dejstvo je, da je njegovo poželenje do vas zelo šibko. Verjetno ste bežali pred tem spoznanjem že ves čas vajine zveze.

Spomnim se gospe, ki je s podobno težavo prišla k meni. Tolažila se je, da pač nihče ni popoln, da pa ima njen mož množico dobrih lastnosti, le do spolnosti mu ni. Pozneje ji je priznal, da ga privlačijo moški in da si ne more pomagati. Povedal je, da je nagnjenje do lastnega spola že ves čas čutil v sebi, da pa se je bal to razkriti staršem, ker je vedel, da homoseksualnost obsojajo. Morda je tako tudi v vašem primeru. Ne omenjate, da bi se mož zanimal za druge ženske, da bi ga sploh vznemirjale. Če bi se to dogajalo, bi začutili in opazili. Vajin splošni odnos opisujete kot dober, ljubeč, z možem se razumeta in ujemata v vsem, le spolnost je problem. Nekatere homoseksualne in biseksualne osebe, ki izhajajo iz homofobnih družin in okolij, še vedno težko sprejmejo svojo naravo. Poskušajo se prilagoditi in si izberejo partnerja, ki jih osebnostno privlači, spolno pa si ga ne želijo. Taka zveza prej ali slej pripelje do poloma. Žal vas ne morem potolažiti, da vse dobre osebnostne lastnosti moža lahko nadomestijo njegovo spolno hladnost do vas. Zdi se mi, da se tega že zavedate.

Postavite moža pred dejstvo. Povejte mu, kaj si mislite o njegovem vedenju. Njegovi izgovori, zakaj mu ni do spolnosti, so res le izgovori. Na spolno poželenje lahko negativno vplivajo utrujenost, stresi, telesne bolezni, tudi jemanje nekaterih zdravil. Taka stanja so občasna. Za vašega moža pa je to stanje trajno in se vleče že od začetka vajine zveze. Za vas je pomembno, da pridete težavi do dna. S tem boste pomagali sebi, posredno pa tudi njemu. Predlagajte mu pregled pri urologu, da izključijo morebiten telesni vzrok njegovih težav. Kako boste ravnali naprej, je odvisno od vaše notranje moči. Nikakor ne vztrajajte več v stanju, ko vedno znova doživljate zavrnitve kot ženska. Tega si ne smete več dovoliti. Vso pravico imate, da si ustvarite življenje z moškim, ki vas bo ljubil tudi kot spolno bitje. Šele ob takem partnerju se bo vaša ženskost lahko v polnosti razcvetela. Dovolite si, da ta spoznanja čim prej dozorijo v vas.