Ne zanimajo ga vaše potrebe

Vse ima svoje meje, le postaviti jih je treba. Velika razlika je med varčnostjo in skopuštvom. Na začetku vajine zveze niste mogli opaziti, da je vaš partner ne le varčen, ampak pravi skopuh. Zdaj ko s svojo dejavnostjo dobro zasluži, se je izkazalo, da je prav to.

Dober zaslužek zagotovo daje občutek materialne varnosti, ki si ga želi vsak med nami. Poleg tega naj bi dobra finančna preskrbljenost omogočila posamezniku zadovoljitev različnih potreb, ki njemu osebno pomenijo večjo kakovost življenja. Prav se mi zdi, da vaš mož razmišlja o finančno varni prihodnosti in da vsi tisti, ki zaslužijo dovolj, ravnajo tako. Pametno se je obrniti tudi na usposobljene finančne svetovalce.

Vaš mož misli le na to. Vaše potrebe ga ne zanimajo. Prav tako ne potrebe otrok. Dopust pomeni, da čas, ki nam je za to na voljo, preživimo popolnoma drugače kot vsakdanjik. Za mamo, kot ste vi, ki že mnoga leta kuha za družino iz dneva v dan in še na dopustu, zagotovo to ni pravi dopust. Tudi vaše čisto ženske želje, ki jih niste mogli nikoli izpolniti, pa tako pobožajo žensko dušo, so povsem naravne in nimajo nobene zveze z zapravljivostjo ali razsipnostjo. Zapravljivost je poraba denarja prek svojih zmožnosti, česar pa vi ne nameravate.

Ali ste se kdaj vprašali, kakšen človek je vaš mož? Ne čuti potrebe, da bi razveselil svojo ženo, svojo družino, ves čas pa v banki kopiči denar. Vtis imam, da gre za čustveno zelo zavrto osebo. Radodarnost je povezana s pozitivnim odnosom do sebe in do drugih. Povezana je z ljubeznijo. Ko nekoga ljubimo, svojega partnerja ali otroka, smo veseli, če ga lahko razveselimo, in če imamo dovolj denarja, je to še toliko lažje. Vaš mož prav gotovo ni preveč ljubeča oseba.

Seveda pa gredo lahko zadeve tudi v drugo skrajnost. Številni čustveno invalidni posamezniki poskušajo z denarjem ali pogostimi darili dokazati svojim bližnjim, kako radi jih imajo, in s tem nadomestiti čustveno vsebino odnosa, ki je ne zmorejo. V vašem primeru ste vi tisti, ki boste morali tvegati in moža postaviti pred dejstvo, da tako ne bo šlo več. Vprašajte se, zakaj si dovolite, da se mu podrejate. Od njega ste finančno neodvisni, v zakonu ste ves čas zaposleni in imate vso pravico sami razpolagati s svojim zaslužkom, če se mož vede tako, kot se. Povejte mu, kar ste napisali meni, in predlagajte spremembe. Če ne bo začel razmišljati drugače in se truditi za boljše sobivanje celotne družine, se zamislite, kako boste naprej. Vsekakor pa se imejte radi in si privoščite male radosti za svojo dušo.