Vaša žena si zasluži resnico

Pozdravljeni,

če sem pravilno razumela, izkoriščate ženo in njen denar ter z njim kupujete pozornost vaše ljubice. Morali boste prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Da jih opravičujete z mišljenjem, da tudi druge ženske izkoriščajo svoje može, je zelo napačno. Strinjam se z vami, da obstajajo žene, ki živijo na možev račun, a običajno gre za dogovor, ki sta ga sprejela zakonca, torej, mož služi denar, žena pa skrbi za gospodinjstvo in otroke. Obstajajo tudi družine, kjer sta vlogi obrnjeni in je doma z otroki moški, žena pa hodi v službo. A bistvena razlika pri obeh v primerjavi z vašim primerom je, da sta zakonca oba pristala na to. Kar počnete vi, pa predvidevam, da se dogaja za ženinim hrbtom. Ne gre več za dogovor, kdo v vajinem odnosu služi denar, ampak gre za prevaro.

Svoji ženi niste zvesti, pravite, da je niti ljubite ne več, iz vašega zapisa pa je predvsem jasno, da je tudi spoštujete ne. Najbolj pošteno bi bilo, da ji poveste resnico in ji ponudite priložnost za drugačno bolj izpolnjujoče življenje z nekom, ki jo bo spoštoval in imel rad. Morda se vam zdi izpolnjujoče sedeti na dveh stolih, a do nje to res ni spoštljivo. Očitno vam zaupa, ko vam daje denar, zato je skrajni čas, da ste korektni do nje in se z njo iskreno pogovorite. Se vam ne zdi, da si tudi ona, tako kot vi, zasluži srečo in ljubezen?

Kar se tiče ljubice, pa je žal mogoče sklepati le eno. Če vas ima res rada samo zaradi denarja, je vajina zveza kratkega roka in že od zažetka obsojena na propad.