Prizemljite se

Težko je vedeti, kaj se dogaja v duševnosti ženske, ki vas je tako pritegnila. Izvedeli smo, da je ločena in ima otroke, da se je izogibala kakršnega koli pogovora o čustvih z vami, da je nekoliko zagrenjena in jezna na moža ter da je pretrgala dopisovanje z vami. Ko premišljujem, kaj bi jo lahko odvrnilo od vas, pri tem, da sta imela prijeten pogovor in imata podobne poglede na življenje, se mi dozdeva, da bi bil to lahko vaš status poročenega moškega. Po nekaterih raziskavah so poročeni moški zanimivi za samske ženske zato, ker so (pre)izkušeni in zbujajo občutek varnosti. To naj bi veljalo predvsem za mlade samske ženske. Druge raziskave pa kažejo nasprotno in se sklicujejo na to, da je osvajanje poročenih moških povezano s težavami, ki jih prinaša njihov poročeni status, in kulturnimi »prepovedmi« glede razbijanja zakona ter posledičnim tveganjem nestrinjanja okolice in izključenosti.

Še nekaj zbuja pozornost, in sicer njena jeza na moža. Zakaj ga je zapustila? In to po dolgih letih zakona, kot je mogoče sklepati iz vaše pripovedi, v katerem se je rodil vsaj en otrok? Ali mož ni izpolnil njenih pričakovanj? In kdo je za to kriv, morda neodgovoren mož ali pa previsoka ženina pričakovanja? Se je v njej nabralo toliko grenkobe in so njene rane tako globoke, da se je sicer spustila v flirt z vami na sproščajoči zabavi, ni pa pripravljena na novo zvezo? Ker bi z vstopom vanjo tvegala, da bi bila ponovno ranjena?

Duševnost odrasle osebe je izjemno kompleksna in težko je brez natančne analize ugotoviti zavestne in nezavedne motive, ki jo vodijo pri njenem ravnanju. Večina našega odraslega vedenja je povezana z izkušnjami v zgodnjem otroštvu in morda so te pri vaši znanki pustile sled.

In še glede ključnega vprašanja, ali imate še kaj upanja. Do vajinega srečanja ste sanjali in si v domišljiji slikali različne ljubezenske scenarije. Zdaj so se te sanje najbrž razblinile. Znanka si je nehala dopisovati z vami. Razočarani ste. Ali ste še pripravljeni upati, da še ni vsega konec? Poročeni ste in imate ženo, s katero sta zelo dober par, kot ste napisali v prejšnjem pismu. Ali ne bi morda raje spregovorili z njo o svojih hrepenenjih, potrebah in željah in jim dali možnost zadovoljitve v vajinem zakonu? Poveste ji lahko, da se počutite nepotešenega in da vas to dela ranljivega ter dovzetnega za čare in obljube drugih žensk. V njej bi to moralo zbuditi bojazen, da vas lahko izgubi, in posledično pripravljenost na spremembe v odnosu, vključno z vajinim spolnim življenjem. Upam, da bo šlo tako, in morda se nam boste želeli oglasiti z dobrimi novicami. Vse najboljše vam želim.