Iskreno se pogovorite z ženo o vaših željah

Pozdravljeni,

Verjamem, da vam je težko, ker se vam je življenje tako spremenilo. Spremembe verjetno niste pričakovali, a zgodila se je, kot že mnogo drugim ljudem in z njo se boste morali spopasti. Ker še niste pripravljeni vreči puške v koruzo, bi bilo najbolj učinkovito, da se z ženo pogovorite o tem kot dve odrasli osebi. Ne zaslišujte je več, kam hodi in kaj počne, s tem ne boste ničesar dosegli. Raje naredite nekaj, kar bo popravilo odnos. Povejte ji, da bi radi še enkrat poskusili in ne zadržujte čustev.

Če boste v pogovoru začutili, da obstaja možnost, da spet obudita iskrico v zakonu, vam svetujem, da res naredite vse, da se znova zaljubita drug v drugega. Pri tem so vam lahko v pomoč vajine pretekle izkušnje, pomislite, kako sta se spoznala, kako ste jo takrat osvojili in spomnite na to tudi ženo z gestami, ki jo bodo popeljale v preteklost in obudile spomine na trenutke, ko vama je bilo skupaj lepo.

Če boste po pogovoru z ženo ugotovili, da možnosti za obuditev iskrice ni več, pa vam svetujem, da se osamosvojite. Morda se vam trenutno misel na novo življenje zdi nemogoča, a več možnosti za srečo boste imeli, če zaživite sami znova, kot pa da vztrajate v praznem zakonu. Ne pozabite, v zvezi niste samo vi ali ona, ampak oba, in oba morata biti srečna, da smo v odnosih drug z drugim uspešni. Naj bo skupaj ali narazen, postavite na prvo mesto tudi svojo srečo.