Zakon lahko rešita le skupaj

Zakon bosta lahko rešila le skupaj. Vi sami ne morete narediti veliko. Postavljeni ste pred zahtevno nalogo pridobiti ženo za sodelovanje. Dokler ne bo spoznala, kaj se vama dogaja, da se čedalje bolj razhajata in vaju lahko reši le pogovor in vedno znova pogovor, do takrat ni prav dosti upanja za izboljšanje in ponovno zbližanje.

Iz pisma ne izvemo ničesar o vaši ženi, le dejstva o sedanjem stanju, zato je težko ugibati, kaj se z njo dogaja. Pravite, da je bila pred leti popolnoma drugačna. Morda je imela o skupnem življenju drugačna, nerealna pričakovanja, ki se niso uresničila. V vsakdanjem življenju in vajini zvezi ne doživlja zadovoljstva. Življenje je zanjo pusto in dolgočasno, ker ne vidi lepote v majhnih vsakdanjih rečeh. Darila imajo zanjo le materialno vrednost in nič več, zato ji največ pomeni denar. Z materialnega vidika ima vse in za nič se ji ni treba truditi ali prizadevati, zato tega, kar imata, ne ceni. Tudi vi ne ravnate prav, ker se vedete kot hišni pomočnik, in ne kot partner in mož.

Njena dolžnost do nje same pa tudi do vas je, da vam odgovori na vaša vprašanja, ne pa da kar vegetira v svojem svetu. To ji odločno povejte. V skupnem življenju naj bi partnerja živela drug z drugim, v tem je smisel, ne pa drug mimo drugega, tako kot vidva. Vaša žena mora najti najprej stik sama s seboj, šele potem ga bo lahko z vami. Poskusite odkriti, kaj se je zgodilo, morda gre za kakšen dogodek, ki ste ga spregledali, ona pa se je ob tem zaprla sama vase. Mogoče je, da ste tudi vi deloma odgovorni za stanje, kakršno je. Premislite o svojih dejanjih in vedenju do nje.

Vaše mnenje, da bi otrok rešil vajin odnos, je povsem zgrešeno. Njeno ravnanje v tem primeru je bolj zrelo in odgovorno kot vaše. Prav ima, ko pravi, da zdaj še ni čas za otroka. Če se otrok rodi v urejen in ljubeč odnos med partnerjema, potem je kot pika na i in ju le še bolj poveže. Če pa se odnos krha in sta si partnerja čedalje bolj tuja, ju otrok ne bo povezal. V tem primeru bi bil nepotrebna žrtev, kot se v življenju prepogosto dogaja. Vprašajte se, kaj lahko dasta otroku partnerja, ki ne zmoreta urediti svojega odnosa. Tega lahko oživita in uredita le vidva, če je ostalo vsaj še malo žerjavice, ki bi lahko spet zagorela.

Svetujem vama, da si poiščeta pomoč strokovnjaka, ki vama bo na tej poti pomagal.