Ne iščita krivca, ker ga ne bosta našla

Pozdravljeni,

ste v nezavidljivem položaju, saj ob sebi nimate ne partnerja, ki bi vam moral stati ob strani, ne očeta svojih otrok, da bi prevzel svojo očetovsko vlogo. Vi ste oče in mama, ste osamljena gospodinja, razdajajoča se mama pa tudi ženska, ki je skorajda pozabila nase, na svoje potrebe, želje, hrepenenja. Pravite, da se počutite, kot da bi se zbudili iz »zimskega spanja« in se šele zdaj zavedeli, da gre vse mimo vas. In prav zdaj je idealna priložnost, da svoje življenje znova uredite. 

Zaman bi bilo v tem trenutku ugibati, kje je vaš mož in kaj počne. Čisto mogoče je, da je medtem našel uteho v delu oz. z drugimi besedami zbežal v delo, saj se z razmerami doma ni želel soočiti. Tako je pobegnil v svoj svet, ki ga nadzoruje in ki mu omogoča nekakšno zadovoljstvo. A to ni prav. Pogovorita se, če ne gre drugače, s strokovnjakom. Ugotovite, kdaj so se stvari začele spreminjati, kako je bilo z vama na začetku in kje zdaj sploh sta. Kaj čutita? Si želita srečnega družinskega življenja in izpopolnjujočega zakonskega odnosa? Samo vidva lahko to spet dosežeta in spremenita stvari na bolje in lepše. 

Ne iščita krivca, ker ga ne bosta našla. Vi ste se morda v vsej polnosti posvetili otrokom in vzgoji, mož pa se je medtem odmaknil. Malce sta se izgubila, a glejta na to kot na izkušnjo, iz katere bosta prišla še močnejša in še bolj povezana. Seveda pa mora biti na obeh straneh želja in odločitev, da je to to, kar si želita. V prvi vrsti pa spregovorite. Tam se vse začne.