Ne predajte se in poskrbite zase

Pozdravljeni,

s žalostjo v srcu sem prebrala vašo zgodbo. Verjamem, da ste doživeli velik šok, ko vas je mož po vseh skupnih letih sreče zapustil, a pomembno je, da se ne prepustite malodušju in ne izgubite upanja. Življenje nas često preizkuša, a za vsakim dežjem posije sonce in ne veste, kaj lepega vas še čaka, zato ne vrzite puške v koruzo.

Svetujem vam, da se osredotočite na stvari, ki vas veselijo, in se ukvarjajte z njimi, tako boste ohranjali dobro voljo in ne boste zapadali v depresijo. Ne pozabite tudi na družbo, prijatelji in družina so zelo dragoceni v težkih časih, še posebej ob razhodu, ko potrebujete oporo bližnjega, da vam prisluhne.

Glede vašega finančnega položaja pa vam svetujem, da se čim prej obrnete na pravnika (zaprosite lahko tudi za brezplačno pravno pomoč), ki bo presodil, kaj se da zakonsko narediti v primeru vaše razveze. Nikjer niste zapisali, ali sta z možem uradno ločena, ali samo živita vsak na svojem. V vsakem primeru se pozanimajte, ali vam pripada preživnina, glede na to, da vam lastna pokojnina ne omogoča dostojnega življenja. Če je tako, boste glede na moževo ravnanje zagotovo potrebovali pravno pomoč, da vas ne bo prinesel naokrog ali se izognil plačevanju preživnine.

Ne dajte se, poskrbite zase in zberite moči, da si uredite življenje, kot si želite in zaslužite. Ni še prepozno, da znova zaživite in uživate v zrelih letih.

Želim vam vse dobro!