Še vedno lahko spremenite svoje življenje

Pozdravljeni,

Hvala za vaše pismo. Vesela sem, da ste zbrali pogum in mi zaupali svojo zgodbo, saj to pomeni, da še niste vrgli puške v koruzo in prav je tako. Ni še prepozno za vas, še vedno lahko spremenite svoje življenje.

Najprej bi vam predlagala, da se oglasite na zavodu za zaposlovanje in preverite, kakšne so vaše možnosti. Tam vam bodo tudi svetovali glede različnih izobraževanj, ki se jih lahko udeležite in tako izboljšate svoje kompetence ter možnosti za zaposlitev. Pomembno je, da ne sedite le križem rok in čakate na priložnost, ampak se lotite aktivnega iskanja in reševanja problemov. Ko boste enkrat dobili službo, bo tudi pot do lastnega stanovanja lažja.

Še preden začnete razmišljati o stanovanju, pa bi vam svetovala, da poiščete strokovno pomoč za vaše duševne stiske. To pomeni, da se pogovorite s strokovnjakom tako o vašem zapravljivem vedenju kot tudi o alkoholizmu, oboje lahko ima namreč globlje korenine in terapevt vam bo pomagal odpreti oči in spremeniti navade.

Nič niste zapisali o vaši družbi ali zanimanjih, zato vam svetujem, da se poleg iskanja zaposlitve osredotočite tudi na to. Lotite se kakšnega hobija in poiščite ljudi, ki jih zanimajo iste stvari kot vas, v dobri družbi boste lažje prebrodili svoje težave.

Verjamem, da boste zaživeli bolj srečno in izpopolnjeno, ko se boste enkrat znova postavili na noge in zaživeli samostojno. A ne pozabite, nič se ne zgodi čez noč, do velikih sprememb vodi mnogo majhnih korakov.