Dovolite si biti žalostni, tudi to je del procesa prebolevanja

Pozdravljeni,

verjamem, da je situacija, v kateri ste se znašli, zelo težka, a pustite času čas. Sčasoma se boste počutili bolje, našli si boste novega partnerja, povrnili zaupanje in morda celo ustvarili novo družino. Kako in kaj pa lahko naredite zdaj?

Najprej poskrbite, da bo sinu resnico povedal oče. Ne ščitite ga, saj je odrasla oseba in mora prevzeti odgovornost za to, kar je naredil, in bolečine, ki jih je s tem povzročil vam in vaši družini. Takoj ko bo mogoče, ga postavite pred dejstvo, da mora povedati sinu in se pogovoriti z njim.

Pomembno je tudi, da ne krivite sebe. Za to, da vas je partner zapustil na tako neusmiljen način, niste krivi vi, ampak on. Raje, kot da iščete krivdo, si postavite vprašanje, kako naprej. Vzemite si čas zase in čas za prebolevanje izgube. Dovolite si biti žalostni, tudi to je del procesa prebolevanja.

Ker je vajina zveza v zadnjem obdobju potekala na daljavo, predvidevam, da imate tukaj službo, prijatelje in svoje življenje. Zdaj je čas, da se posvetite temu. Osredotočite se na tisto, kar vas veseli, postavite si visoke cilje na tem področju in si utrdite ali zgradite okolje, ki vas bo podpiralo.

Svetujem vam tudi, da poiščete pomoč strokovnjaka, saj ste doživeli velik šok in bolečo izgubo, a s strokovnim delom na sebi boste sčasoma zacelili tudi te rane. Ločitev je drugi najbolj stresni dogodek v življenju osebe, zamaje naše temelje in močno vpliva tudi na našo samopodobo ter počutje, zato je pomembno, da imate podporo, ki vam bo pomagala povrniti samozavest. In ne pozabite, niste edini, veliko ljudi doživi in tudi preživi razhod s partnerjem. Vaše življenje s tem ni končano, ampak se lahko spet na novo začne.