Ne le premoženje, pomislite tudi na ljubezen in srečo

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo. Če pravilno razumem vašo dilemo, sta si z možem ustvarila udobno življenje, ki ga ne želite kar tako prepustiti ljubici. Ob ločitvi se premoženje med zakonci razdeli, in če boste našli dobrega odvetnika, boste ohranili tisto, kar vam pripada, a razveza je seveda veliko več kot gole številke in matematika.

Smiselno je, da se vprašate, ali imate moža še radi in ali ste se pripravljeni boriti za odnos. Če je odgovor pritrdilen, je prav, da naredite nekaj v tej smeri, saj boste le tako vedeli, da ste poskusili vse, kar je bilo v vaši moči. Pogovorite se s partnerjem, poskušajta skupaj ugotoviti, zakaj vam je nezvest. Sta se morda oddaljila? Prepričajte se, kakšne so njegove želje. Ali varanje obžaluje, mu več pomeni ljubica ali vajin dolgoletni zakon? Ko si bosta odgovorila na ta vprašanja, boste bolje vedeli, kako naprej.

Res je, da je včasih iz zakona lažje oditi, kot se soočiti s težavami, sploh, ko nas nekdo prizadene, a najlažje odločitve niso vedno prave za vsakogar. Svetujem vam, da se ne sprašujete, kaj bi bilo bolj pravilno narediti, ampak se vprašajte, kaj bo osrečilo vas. Dobro premislite vse vidike vaše odločitve in bodite iskreni predvsem sami do sebe, samo vi namreč veste, kaj je najboljše za vas. Včasih nam težave v zakonu ponudijo priložnost, da na novo začrtamo boljši odnos, vendar pa tudi ločitev ne pomeni konca sveta, saj je nešteto primerov, ko so ljudje po razhodu spoznali ljubezen svojega življenja. Zato ostanite optimistični in postavite svojo srečo na prvo mesto.