Bodite iskreni do sebe in moža

Pozdravljeni,

najlepša hvala za vprašanje. Strinjam se z vami, da v Sloveniji živimo v okolju, kjer so zveze pretežno monogamne, torej sestojijo iz dveh partnerjev, vsi ostali pa so ljubice ali ljubimci.

V vašem primeru ste postavljeni pred vprašanje, katerega odgovor pa je na koncu odvisen povsem od vas. Kot vam je omenila že vaša psihologinja, se morate vprašati, kaj vi čutite, da je normalno oziroma sprejemljivo ali najboljše za vas.

Pohvalno je, da niste obupali in ste pripravljeni vaši partnerski zvezi dati še eno priložnost in za to vam čestitam. Če sta med vami in vašim možem še ljubezen in spoštovanje, verjamem, da vam lahko uspe obuditi iskrico in pri tem vam lahko zelo pomaga strokovna oseba.

Seveda pa boste morali temeljito razmisliti o željah vašega moža in ali je to nekaj, kar lahko sprejmete in s tem živite, ali vam bo povzročalo nenehno bolečino. Res je, da se v času, v katerem živimo, razglaša, da so »normalne« vse oblike partnerskih zvez, a bolj kot trendovsko vedenje, je pomembno, kaj čutite vi, zato se ne ozirajte toliko na besedico, kaj je normalno in kaj ne, ter zberite pogum in bodite iskreni do partnerja in sebe. Navsezadnje boste vi morali živeti s svojo odločitvijo, kar bo zelo težko, če vas ne bo osrečevala.

Želim vam vso srečo na vaši poti!